Det vert brukt fersk regnbogeaure (oncorhynchus mykiss), som vert vaska grundig etter slakting. Fisken vert salta og lagt lagvis i spann med buken opp. Dernest vert fisken dekt til med saltlake, før han vert sett til mogning. Så kjem mogningsperioden (fermenteringsprosessen), som er avhengig av ei nøyaktig og kontrollert temperaturstyring. Me har kome fram til at det beste produktet får ein ved å mogne på låg temperatur over lang tid.
Fisken følgjer ei uavbroten kjølelinje frå oppdrettsanlegget vårt i Jämtland til produksjonslokala i Valdres, og heilt ut til kunden. Produksjonslokalet på Leira i Valdres har særs høg standard, og er spesialinnreidd for rakfiskproduksjon. Her finst nøyaktige rutinar for reinhald, og høgstandardutstyr for luftreinsing, kjøling og desinfisering. Alle tilsette får grundig opplæring og oppdateringar i hygiene og rutinar for reinhald. Alt dette blir gjort for å sikre eit godt og trygt produkt til kundane våre.
Moderne rakfiskproduksjon foregår under strenge krav og forskrifter. Det blir teke prøver både av råvarene og dei ferdige produkta før dei blir levert til marknaden. Me rår gravide og personar med nedsett immunforsvar frå å ete rakfisk, - nett som at dei ikkje bør ete annan mat som ikkje er varmebehandla.